През пролетта Канада планира да прехвърли на Украйна стотици модерни бойни дронове

...
През пролетта Канада планира да прехвърли на Украйна стотици модерни бойни дронове
Коментари Харесай

Канада ще даде стотици модерни дронове на Украйна

През пролетта Канада планира да трансферира на Украйна стотици съвременни бойни дронове на стойност съвсем 100 млн. канадски $ (около 73 млн. щатски долара). Това съобщи министърът на защитата на страната Бил Блеър.

" Канада влага над 95 млн. (канадски) $, с цел да даде на Украйна повече от 800 безпилотни летателни апарата SkyRanger R70 ", каза Блеър. По думите му, тези дронове са измежду най-хубавите в света в своя клас.

" Те могат да транспортират разнообразни товари с тегло до 3,5 кг, в това число муниции. Тези безпилотни самолети ще оказват помощ на украинците на контактната линия бързо, тъкмо и дейно да разпознават задачите ", изясни министърът, представен от " Украинска истина ".

Той добави, че SkyRanger може да открива обособени транспортни средства и източници на топлота от огромно разстояние и при неприятни метеорологични условия.

" Очакваме първите системи да дойдат във въоръжените сили на Украйна тази пролет ", добави Блеър. Той посочи, че договорът, подписан с производителя на безпилотни летателни апарати, планува също по този начин доставка на аварийни елементи и услуги по поддръжка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР